Ons Team

Jacco Danen

Jacco Danen

 

Heeft kanker overwonnen en gaat 5 en 6 juni de Alpe d HuZes beklimmen. 5 juni samen met zijn dochter Tesse!!

 

Ik ben Jacco Danen, 45 jaar (7-2-1967) , getrouwd en vader van 2 dochters, ben woonachtig in Elst (Overbetuwe) en secretaris van de prachtige warme Carnavalsvereniging CV de Batsers. Mijn lijfspreuk sinds juni 2011.....PROOSTEN OP HET LEVEN!

Hoe ouder je wordt des te meer krijg je het besef hoe belangrijk het leven is en hoe abrupt het afgelopen kan zijn. Je moet genieten van elke dag en “HET LEVEN BELEVEN” samen met diegene die je lief hebt.  “De ziekte kanker gaat onze deur wel voorbij, maar waarom zou het ons niet kunnen overkomen” wordt vaak gezegd. En na jaren blijkt dat deze “sluipmoordenaar” steeds dichterbij komt. Eerst bij je grootouders, dan bij je moeder en uiteindelijk ook bij jezelf en bij vrienden en kennissen die dicht bij je staan.

In juni 2011 wordt er nierkanker bij mij geconstateerd. Precies een jaar later op 7 juni 2012 fiets ik genezend en met 1 nier minder in mijn lijf 2x die “Berg van Ellende” op. De mooiste woorden die dag zijn van mijn vrouw na de 1e klim:  ”DIT DRAAG JE BIJ JE GEDURENDE JE HELE VERDERE LEVEN”. Met een voldaan en trots gevoel en een prachtige ervaring rijker keer ik huiswaarts maar voel ook dat ik nog niet klaar ben. Ik wil meer, nog meer laten zien wat het is om tegen deze vreselijke ziekte te moeten vechten, nog meer onmacht wat kankerpatiënten en hun dierbaren voelen omzetten in kracht en mijn grens verleggen van 2 naar 4 beklimmingen, want "Opgeven is geen Optie ".             

De 1e beklimming zal zeer speciaal zijn want die ga ik voltooien met mijn dochter Tesse van 8 jaar.

Ik heb mijn doel voor 2013 niet alleen voor mezelf gesteld, maar ook voor anderen die kanker hebben overwonnen, maar vooral ook voor diegene die nog strijden tegen kanker of die helaas de strijd hebben moeten staken. Want er moet iets zijn wat deze vreselijke ziekte stopt, en dat deze sluipmoordenaar geen “dodelijke” ziekte meer zal zijn maar een “chronische” ziekte.                                                                                                    

Tot slot wil ik opnieuw het ultieme geluk ervaren, dat ontstaat door het beste van jezelf te geven voor anderen. Ik heb dat geluk vorig jaar bij Alpe d'HuZes aan den lijve ondervonden. De kracht die daar vrijkomt en de saamhorigheid is de brandstof voor het verwezenlijken van alle dromen die we koesteren.

Iedereen verdient een morgen, dus steun.......!

—————

Aliene Danen Teamcaptain

Aliene Danen Teamcaptain

Teamcaptain van Tesse en Jacco! Traint mee om misschien in 2013 ook de berg op te gaan samen met Lizze!

 

Ik ben Aliene Danen, 42 jaar oud (5-7-1970).

Het jaar 2011 was voor ons niet een fantastisch jaar, nadat er bij Jacco nierkanker vastgesteld was, werd er bij mij een 3voudige hernia geconstateerd. Dat kwam echt niet goed uit, maar ja we moesten door. Gelukkig werden we gesteund door mensen waar we het niet 1,2,3, van verwacht hadden. We kregen veel hulp, voor het huishouden, eten koken, tuin bij houden etc. Maar ook niet onbelangrijk, de kinderen werden niet vergeten! Daardoor kregen zij toch nog een leuke zomervakantie!

12 september 2011 was het mijn beurd om de OK in te gaan en werd ik op het oog succesvol geopereerd. Helaas bleek in december de klachten weer de kop op te steken en in januari weer een scan en ja hoor....weer een hernia! Damn....met het oog op Frankrijk moest er toch snel geopereerd worden. Gelukkig kon dat al 1 maart en na een vervelende operatie met nare complicaties ging ik voor een goed herstel! Eind april begon ik weer uitval te krijgen en zat toch lichtelijk in zak en as....Frankrijk kwam nu toch wel heel dicht bij....weer een scan.......resultaat een resthernia!  Opereren werd nu wel te risicovol, dus een behandeling bij de pijnpoli was de enige optie. Gelukkig kon dat op korte termijn, nog voordat we vertrokken naar Frankrijk.

Een mooie en prachtige tijd gehad in Frankrijk en zo goed als pijnvrij, heerlijk! Helaas in juli begon de ellende weer, weer een behandeling bij de pijnpoli volgde in augustus. Deze lijkt nu goed te werken! Na een lange revalidatieperiode bij de fysio, ben ik nu aan het sporten zo'n 3 a 5 keer per week. Ik begon met fietsen samen met Tesse en of Jacco, nu ook in de sportschool! Mijn rug lijkt het allemaal goed te doorstaan!

 

Het fietsen zoals wij dat nu doen bevalt me erg goed! Voor Lizze hebben we een aanhangfiets gekocht en zij hangt achter mij aan mijn mountainbike! En zo willen we de komende periode gaan trainen.....en wellicht in Frankrijk ook een aantal bochten pakken!

Ik ben supertrots op Jacco en Tesse en samen gaan we voor een mooi bedrag!

—————

Tesse Danen

Tesse Danen

Is klaar met de K*T ziekte en gaat 5 juni de Alpe D HuZes beklimmen!

 

Ik ben Tesse Danen, ik ben 8 jaar (20-7-2004) en ga de strijd met de berg aan! Ik ga fietsen voor papa, oma , Roeland, papa van Lotte en de papa van Martijn. Mijn papa heeft in juni 2011 kanker gehad….gelukkig heeft mijn papa het gered. Het was een hele vervelende tijd, papa ziek, de vakantie kon niet doorgaan….ik maakte mij grote zorgen. Gelukkig ging het weer goed met papa en konden we weer rustig aan leuke dingen doen. Papa ging trainen voor de AD6 2012 en wij steunden hem. Ik vond het erg dapper dat hij dat ging doen. Onze tijd in Frankrijk was echt cool. Ik was en ben supertrots op papa.

Helaas werd papa in de zomervakantie weer ziek en toen was ik er klaar mee. Toen dacht ik….IK GA OOK DE ALPE OP FIETSEN!! Samen met mijn papa…..

In die week kregen we ook het bericht dat een kennis (ongeveer net zo oud als papa) ook kanker had, bah! Hij heeft ook een dochter, ze is ongeveer van mijn leeftijd en ik maakte me ook zorgen over haar, ik wist hoe zij zich zou voelen. Vandaar dat ik ook voor Roeland fiets.

Helaas is mijn oma (de mama van papa) overleden aan de gevolgen van kanker, ik heb haar daardoor niet zo lang mogen kennen.

Mijn papa en mama steunen mij, ik kreeg een mooie racefiets en natuurlijk fietskleding. Ik ben nu aan het trainen bij TWC ‘t Verzetje, 2 keer per week fysio-training, ik probeer 2 keer per week met mama of papa buiten te fietsen (in de winterperiode hebben we 2 spinningfietsen op zolder staan om daar ook op te trainen) en ik dans nog 1 keer per week bij de sportschool.

Ik ga ervoor, ik geef niet op…..mocht ik het soms moeilijk vinden dan laat ik een traantje! Maar ik ga het redden!

HOP, HOP, HOP…….SAMEN NAAR DE TOP!!!!

 

—————

Lizze Danen Supporter

Lizze Danen Supporter

Trouwe supporter van papa en Tesse. Geniet van het meetrainen op haar aanhangfiets!

 

Ik ben Lizze Danen 6 jaar (14-10-2006). Ik ben supertrots op mijn lieve papa en mijn lieve zus!

Ik vind het fijn dat ik nu ook een aanhangfiets heb, zo kan ik gezellig meefietsen. Enne van papa en mama kreeg ik ook een echte fietsbroek, net zoals Tesse! Ik help graag mee om geld in te zamelen voor het KWF! Want kanker is zo stom....dat moet gewoon stoppen.

 

—————